Benvolguts lectors,
Avui estic encantadíssima de compartir amb vosaltres la recepta de, m'atreviria a dir, el meu postre preferit. Jo, desde petita, sóc amant de la xocolata, i, com era d'esperar, el coulant em va robar el cor desde el primer dia que el vaig tastar. En la meva opinió és un postre senzill de fer i que, normalment sempre, obté bones crítiques dels comensals, acompanyades d'un extens "mmmm".
Comencem!
INGREDIENTS PER A 4 COULANTS:
100 gr de xocolata fondant (si vols un sabor més intens compra el de 70% cacao)
100 gr de mantega
2 ous
40 gr de sucre
40 gr de farina
Sucre glass
4 motlles tipo flanera
El primer pas es preparar un recipient al bany Maria on escalfarem la mantega. Quan aquesta estigui desfeta afegim la xocolata i anem removent fins que tot quedi ben barrejat i desfet. Reservem.
A continuació, separem les clares dels rovells de l'ou. Montem les clares a punt de neu i reservem.
Després, afegim el sucre als rovells i batem fins que la barreja es torni més pàlida i dupliqui el seu espessor.
Afegim la farina tamissada (a través d'un colador) i barregem amb moviments envolupants (de a dalt cap a baix, en cercles i a poc a poc).
Repetim però ara amb la barreja de xocolata i mantega (molt important seguir amb moviments envolupants).
Per últim, afegim les clares montades i seguim barrejant amb moviments envolupants.
Una vegada barrejats tots els ingredients untem els motlles amb mantega i farina (perque no s'enganxi) i posem la barreja als motlles deixant entre mig i un centímetre per la part de dalt ja que al forn creixen una mica. Podem utilizar una pispa pastissera o fer-ho amb una cullera.
Posarem els nostres coulants al congelador un mínim de dos hores i un màxim de llarga durada ja que al congelador no es fan malbé.
Quan volguem gaudir d'aquest postre el que farem es treure'ls del congelador uns 7 minuts abans (mentre preescalfem el forn). Deixarem al forn entre 5 i 10 minuts (la idea es vigilar-los perque s'aniran inflant poc a poc; quan estiguin inflats pels costats però el centre no estigui inflat del tot és quan s'han de treure).
Espero que us quedin ben bons i tingueu grans lloances! Bon profit i fins la pròxima!
P.D: Us recomano, i, pràcticament, obligo, a que acompanyeu el coulant amb una bola de gelat de vainilla ja que el contrast que li dóna el gelat a l'escalfor del coulant és inigualable! Per decorar una mica el coulant podeu posar una mica de sucre glass per sobre (això ja va a gusts). Fins la pròxima :)
OMG! Això ho he de provar perquè és la recepta més "pro" de totes les que he trobat! 300 me gustaaaaaaaa!
ResponderEliminarPossiblement una de les primeres receptes d'aquest bloc que provi a fer, segurament no sera l'única
ResponderEliminar