miércoles, 7 de septiembre de 2011

Raviolottis casolans amb gambes

Estimats meus,
Avui sortiré una mica de la dinàmica "dolça" que estava adquirint aquest blog per presentar-vos i compartir aquesta recepta que em vaig mig treure un dia de la màniga intentant imitar un plat del restaurant Ginos (si no hi heu anat, no sé que espereu.. relació calitat-preu estupenda!).
És un plat que vaig fer desde el principi fins al final (sempre podeu comprar el raviolottis fets, però la recepta ja perd la gràcia).
Som-hi!

INGREDIENTS PER FER LA PASTA FRESCA

200 grams de farina
2 ous
Una miconeta menys d'una cullerada (de sopa) d'oli d'oliva - una cullerada que no estigui super plena
Una miconeta menys d'una culleradeta (de postre) de sal - una culleradeta que no estigui super plena
Formatge (el tipus es indiferent, el que més us agradi, al igual que el farcit, si no el voleu de formatge el podeu fer del que se us passi pel cap!)

INGREDIENTS PER FER ELS RAVIOLOTTIS
Gambes (al gust. Jo crec que uns 100 grams o 150 grams com a molt, perque, sinó, serien gambes amb raviolotti xd)
Un dent d'all
Bitxo (al gust. Si hi ha més, picarà més.. Jo li posaria uns 4 trossets com a molt)
Oli d'oliva
Julivert
Parmesano o formatge en pols

Per començar farem la pasta fresca. Teniu en compte que en això tots som uns professionals, perque, qui no ha jugat a fer boles de fang en la seva infància? Posem en un platet els ous, l'oli i la sal, i ho batim. Amb la farina formarem una muntanyeta a la que li farem un foradet al mig (com si es tractés d'un volcà). Ara arriba el moment de començar a empastifar. Abocarem la barreja dels ous, l'oli i la sal pel foradet i començarem a barrejar amb les mans, poc a poc, fent que la barreja liquida mulli tota la farina. Als 10 minuts d'haver estat barrejant començarem a aconseguir una massa manipulable. Seguirem donant-li forma uns 5 minuts més. Quan la massa ja sigui del tot manipulable fem una bola amb ella i la deixem reposar uns 15 minuts. Durant aquest temps podem començar a tallar o ratllar ben petit el formatge o l'ingredient que haguem escollit per farcir els raviolottis i anirem fent boletes petites que aniran a dins. Quan hagin passat els 15 minuts comencem a estirar la bola amb un rodet (si no tenim un rodet podem utilizar una ampolla de vidre). Hem d'aconseguir una placa llisa i fina. Ara amb un ganivet tallarem en quadrats la làmina de pasta que hem aconseguit (els quadrats d'uns 15 cm de costat. Posem les boletes del farcit al centre de cada quadrat i anirem tancant els quadradets (com si els pleguessim). Jo recomano que amb els dits tanqueu les puntes perque després a la cassola al bullir no se us obrin. Ja tenim feta la pasta fresca! OJO: És millor utilitzar la pasta el mateix dia que es fa, perque a la nevera potser es manté, però és molt probable que es sequi o agafi mala pinta.
Comencem amb el plat! Posem a bullir els raviolottis en aigua amb sal i un rajolinet d'oli (entre 6 i 10 minuts). Colem i reservem. En una paella amb oli posem a fregir, a foc suau perque no se'ns cremi, l'all tallat a rodanxetes i el bitxo. Quan hagi agafat una miconeta de color hi aboquem les gambes i les anem fregint (a foc suau!). Una vegada les gambes estiguin fetes aboquem els raviolotti i anem donant voltes i barrejant a la paella tots els ingredients. Hi deixem caure una miqueta de julivert i seguim donant voltes. El toc final és abocar per sobre el formatge en pols o el parmesà, donar un parell de voltes més i apagar el foc. I.. Voilà! Ara només hem de provar a veure que tal ens ha sortit!
Molta sort i bon profit!

P.D: La recepta la he fet en base a dos persones. Espero que us agradi!

3 comentarios: