lunes, 12 de septiembre de 2011

Flam d'ou amb base de galeta

Estimats i estimades, meus i meves, la recepcta d'avui és una que vaig fer, per primera vegada,  fa unes setmanes, i, la veritat, el resultat va estar prou bé. Va ser molt senzill de fer i va tenir, crec, un bon resultat.
És per això mateix, que comparteixo la recepta amb vosaltres :)

INGREDIENTS PER FER EL FLAM
5 ous (dels grandets)
750 ml de llet 
10 cullerades (de sopa) de sucre
Extracte de vainilla
Un paquet de galetes (tipo Maria Fontaneda)


INGREDIENTS PER FER EL CARAMEL:
200 gr. de sucre
Un got d'aigua

Molt bé, comencem!
El primer que farem és el caramel. Posem a escalfar el sucre en una cassola . Anirem donant voltes perque no se'ns cremi (si cal, mourem la cassola perque es vagi fent, per igual, per tots els costats). Quan el sucre agafi un color marronós abocarem una cullerada d'aigua i mourem (vigileu perque surtirà molt fum calent, calent.. no us cremeu!). Aboquem la resta de l'aigua a poc a poc mentre anem removent. Sense parar de remoure, quan el caramel tingui el seu color típic (color marronet com de cera calenta xD) l'apartem del foc i el deixem reposar. Als 5 minutets l'abocarem a una flamera i el deixarem refredar.
A continuació prepararem el flam. Posem a escalfar en una cassola la llet, el sucre i una mica de vainilla (si teniu branquetes de vainilla hi podeu ficar una, en lloc de l'extracte, mentre s'escalfa la llet, i, després, treure-la). Fiquem els ous en un recipient. Quan la llet comenci a treure fum, tot just abans de bullir, la abocarem al recipient on tenim els ous i anirem barrejant. - Preescalfem el forn uns deu minuts- . Aboquem la barreja a la flamera, per sobre del caramel, i, a sobre, hi posem les galetes, una a una i ben juntetes. Com la primera capa s'enfonsarà una mica, podem colocar una altre més. I.. el flam està llest per entrar al forn! Es farà al bany Maria i a uns 160º durant una horeta aproximadament. Per comprovar que esta fet li punxarem un escuradents: si surt net el flam està fet; si no és així l'haurem de deixar més estona. Una vegada fet, el treiem del forn i el deixem reposar. Quan s'hagi refredat a temperatura ambient el fiquem a la nevera fins al moment de menjar-se'l, moment en el qual el podrem desmotllar. Bon profit!

P.D: Si quan desmotlleu veieu que us heu quedat justos de caramel, podeu preparar-ne més. Els flams els podeu fer en flameres individuals o en un motlle tipo flamera d'uns 25 cm de diametre com a molt. Espero que us quedi bo i que el disfruteu! Fins la pròxima!

2 comentarios:

  1. Jo per desmotllar et trucaria a tu! Artista! Mmmmm rico ricoo!

    ResponderEliminar
  2. diuen q quan una persona cuina tant bé hi ha molts números de que estigui molt enamorada d'algú! Diuen! ;P

    ResponderEliminar