viernes, 23 de septiembre de 2011

Pa de pessic bisabor

Hola estimats i estimades!

Perdoneu que hagi trigat tant a actualitzar però he estat distreta amb les meves coses.. Intentaré no tornar a deixar-vos tant de temps amb les ganes d'una nova recepta! :)
Avui comparteixo amb vosaltres el secret del pa de pessic de dos sabors! Va ser una innovació que vaig fer amb la meva marona l'altre dia i va resultar boníssim!! El podeu fer en un motlle d'uns 25cm de diametre o en motlles petits si en voleu fer varis.. Com vulgueu!
Aquest pa de pessic el farem amb les mesures del gotet del iogur que utilitzem; per això recomano que aboqueu el iogur en un got de vidre, renteu el gotet i ja el teniu lliure per començar a fer les mides.
Som-hi!

INGREDIENTS PER LA BASE:

- Una tercera part d'un iogur (el iogur pot ser natural normal o un grec, queda bo de totes maneres).
- Una miconeta més de mig iogur de sucre
- Un iogur de farina
- Un ou
- Un terç d'un sobre de llevat
- 100gr de chocolata
- 40 gr de mantega

INGREDIENTS PER LA RESTA DEL PA DE PESSIC:

- La resta del iogur que ens quedava
- Un iogur i mig de sucre
- Dos iogurts de farina
- Dos ous
- Un iogur d'oli d'oliva
- La resta del sobre de llevat
- Ratlladura de llimona
- Extracte de vainilla

Començarem per fer la base del pa de pessic, que serà de xocolata, com haureu pugut esbrinar!
Primer de tot, en un recipient ficarem la xocolata i la mantega i ho posarem al microones a escalfar. Anirem treient el recipient cada 10 segons i mourem (perque no es cremi la xocolata). Quan estigui tot ben desfet, reservem.
Aboquem la tercera part d'un iogur a un recipient i el movem una mica perque quedi liquid i després puguem barrejar millor. Afegim l'ou i el sucre i barrejem. Ara hi deixem caure poc a poc la xocolata desfeta i anem barrejant amb moviment envolupants. Afegim la farina i el llevat, tot a través d'un colador, és a dir, tamitzada, i seguim barrejant amb moviments envolupants. Una vegada aconseguim una barreja homogènia, aboquem al motlle, prèviament untat amb mantega i espolvorejat amb farina, i reservem.
Ara farem l'altre part del pa de pessic, sense xocolata. En un recipient aboquem la resta del iogur i removem perque quedi líquid i després sigui més fàcil de manipular. Afegim els ous i el sucre i removem. Després l'oli i seguim removent a poc a poc. Després la farina i el llevat de forma tamitzada. Per últim, la ratlladura d'una llimona i una mica d'extracte de vainilla (a gusts, ho podeu provar amb un dit si voleu!). Aboquem la massa al motlle per sobre de la base de xocolata.
Preescalfem el forn uns 10 minuts i, després, hi fiquem el motlle perque es faci el nostre pa de pessic bisabor!
El tindrem dins del forn, a 160-170º durant uns 20 minuts (l'anirem punxant per veure si està fet o no; ja sabeu, quan l'escuradents surti net, vol dir que està llest!).

Espero que us agradi i que tingueu bon profit!
Fins la pròxima gourmets!

2 comentarios:

  1. mmmmmmmmmmmmmmm... riqui riquiiiiiiiiiiiii! Ho puc ben bé assegurar!

    ResponderEliminar
  2. El vull probaar! I mira q jo no sóc molt de pans de pessic...

    ResponderEliminar