viernes, 14 de octubre de 2011

Vichyssoise

Estimats i estimades,

"Lo prometido, es deuda!", i, aquí em teniu amb una nova recepta que vaig fer tot just ahir amb la maroneta! 
Us presento la Vichyssoise, una crema amb base de porros que es pren freda, és lleugera, i sempre queda bé en qualsevol ocasió! Molt fàcil de fer, però amb una duració d'una horeta més o menys. 
No vull fer-me esperar gaire més, així que, ¡ENDAVANT!

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

300 grams de la part blanca del porro
Una ceba mitjaneta (ni molt gran, ni molt petita)
Una patata (una patata mitjaneta xD)
750 cl de brou de pollastre (Podeu substituir una tercera part per un got de llet.. jo no ho vaig fer, però!)
Nata liquida (en principi 400 cl, però compreu una mica més per si de cas, perque la nata líquida va "sobre la marcha")
Oli d'oliva
Mantega
Sal

Tallem la ceba i el porro en juliana (molt finet) i la patata a daus (pelada, clar! xD). Posem una cassola al foc amb una mica d'oli (com si anéssim a fer un sofregit) i una miconeta de mantega (molt poqueta perque sinó ens quedarà oliós). Aboquem el porro i la ceba tallats en juliana i anem fent a foc molt lent. La intenció és que les verdures poc a poc vagin treient el seu propi suquet, i es vagin cuinant, però no se'ns poden dorar, per això el foc cal que estigui molt lent. Hem d'anar donant voltes cada 3-4 minuts. Als 10 minutets afegirem la patata tallada a daus. Seguim a foc molt lent i movent cada 3-4 minuts durant més o menys 20 minuts (si necessita més més.. la verdura ha d'anar fent-se però sense dorar!). Quan veiem que les verduretes han disminuit el seu tamany i s'han posat més toves, abocarem el brou de pollastre i pujarem una mica el foc perque vagi bullint. Deixarem bullint uns 20-25 minuts, donant-li voltes cada 5-6 minuts. Quan veiem que les patates ja estan fetes apartarem del foc. Ara ho hem de batre tot. I després de batre ho passarem per un "xinu" (una espècie de colador per pures) perque la crema ens ha de quedar bastant líquida (al refredar s'espessarà una mica!). La deixem refredar fora de la nevera primer. Una vegada estigui freda la fiquem a la nevera fins el moment de servir. Quan anem a servir la Vichyssoise li afegirm la nata barrejant amb barilla. En principi 400 gr. La intenció de la nata es, a més de suavitzar el sabor, fer-la més líquida, sense arribar a semblar aigua. Si veieu que necessita una mica més de nata li fiqueu una mica més. I ja està! Ja esta llesta per provar-la!!!



Dades d'interés:
Amb una mica de cebollino, per exemple, per decorar, queda fantàstica!
També em van recomanar fregir virutetes de pernil dolç un dia i abocar-li a sobre!
Us queixareu... Apa! Bon profit!

2 comentarios: